GAZİANTEP YAVUZELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

2021-2022 EĞİTİM  ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

1- İlçemize bağlı eğtim kurumlarının 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılında eğitim öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 89. Maddesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek ders saatlerine İlişkin Kararın 9. Maddesi uyarınca ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılacaktır.

2- Ücretli öğretmenliğe başvurular https://www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet linki üzerinden bireysel olarak alınacak, görevlendirmeler sistemde kayıtlı adaylar içerisinden yapılacaktır.

3- Ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılırken; 

a) Görevlendirilcek adayların Talim ve Terbiye Kurulu'nun 9 Nolu kararı uyarınca mezun olunan yükseköğretim programının öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin karara uygun olmasına dikkat edilecektir.

b) Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanlardan alan/ branş önceliğine göre Kamu Personel Seçme Sınavında puan türleri bakından ( KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120 ) puan üstülüğüne göre görevlendirilmeleri yapılacaktır.

c) Öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı alanlara görevlendirileceklere ilgili olaraak KPSS puan üstünlüğüne göre ve Orta Öretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olanlara öncelik verilecektir.

 

 

Mustafa KIRAÇ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü 

Hürriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Hükümet Konağı Kat 4 Yavuzeli / Gaziantep - 0342 641 10 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.