GAZİANTEP YAVUZELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvurusu

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvurusu

1- İlçemize bağlı eğitim kurumlarının 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında eğitim öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 89. Maddesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9. Maddesi uyarınca ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılacaktır.

2- Ücretli öğretmenliğe başvurular https://www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet linki üzerinden  29 Ağustos 2019 tarihinden itibaren bireysel olarak alınacak, görevlendirmeler sistemde kayıtlı adaylar içerisinden yapılacaktır.

3- Ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılırken;

     a) Görevlendirilecek adayların Talim ve Terbiye Kurulu'nun 9 Nolu Kararı uyarınca mezun olunan yükseköğretim programının öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin karara uygun olmasına dikkat edilecektir.

     b) Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanlardan 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında puan türleri bakımından (KPSSP10 ve  KPSSP121- KPSSP120) puan üstünlüğüne göre görevlendirilmeleri yapılacaktır.

     c) Öğretmen ihtiyacın karşılanamadığı alanlara görevlendirileceklerle ilgili olarak KPSS puan üstünlüğüne göre ve Orta öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olanlara öncelik verilecektir.

Hürriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Hükümet Konağı Kat 4 Yavuzeli / Gaziantep - 0342 641 10 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.